Eilen sain taas kuvaajan paikalle, kun pitkästä aikaa nousin Artun selkään. Kengättömyyden takia ollaan menty vain ilman satulaa hölkkäilyä pellolla (Arttukin on lopultakin tottunut satulatta menoon) + joka ilta ollaan juostu liinassa. Domikin kun on joutunut olemaan hetken rauhallisemmin, ilman laukkalenkkejä, niin nyt alkuviikosta juoksutin sitä, lähetin raville ympyrälle je setvin vielä liinaa kun tuo ottaa kauheat pukki-hyppy-sessiot. :D Ja sen jälkeen veti 5 kierrosta laukkaa putkeen.. Meidän ravi-mamma. ;) Nyt kun ollaan joka ilta juostu, niin sen saa ympyrällä laukalle aina silloin tällöin. Mutta kun se saa sen laukan niin se pysyy.

Arttu vetää liinassa nykyään sellaista rallia, aina kun lähetän ympyrälle sekin vetää pakollisen rodeon, pari laukkahyppyä ja sitten rauhoittuu raville. Välillä yrittää laukkaan ennen käskyäni, mutta tuo poni tottelee äänikomentoja, toisin kuin äitinsä. Domia ei saa millään hidastamaan, aina joutuu himmaamaan lyhentämällä liinaa. Artulle parit pruut ja raviin/käyntiin-komennot ja jätkähän tottelee. Ja kun käyntiin mennään niin äkkiä keskelle mun luo. Loppukäyntejähän ei voi kävellä ympyrällä, vaan ne pitää käppäillä mun vieressä.. Apina. <3

Mutta siis, eiliseen. Pahimmat virrat käytiin ottamassa ympyrällä pois, sitten vehkeet päälle ja menoks. Nuorempi siskoni tuli mukaan Domin kanssa. Käynnissä+ravissa perusympyröitä/kahdeksikkoja lumihangessa, pysähdyksiä ja peruutuksia. Alun protestoinnin jälkeen Arttukin rauhoittui ja lakkasi tuijottamasta maisemia, ja alkoi keskittyä työntekoonkin. Tää oli harvinaista herkkua. ;) Meidän kouluratsastus menee yleensä siihen, että mä yritän saada Artun keskittymään ja Arttu tiirailee ympärilleen että mihinkä suuntaan mentäis. Nyt viime aikoina kun miettii Arttu on alkanut keskittymään enemmän. Pariin kertaan kun ollaan menty ilman satulaa jotain taivuttelu-kahdeksikkoja, jätkä on alkanut jo myötäämään niskasta yms. Edistystä.

Eilen sitä edistystä saatiin kamerallekin. Piti sitten vertailla niitä alkuvuoden kuviin, ja laitan niitä kuvia nyt tännekin joten saatte itse vertailla. :)

Arttu alkuvuodesta Kokkolassa, kun käytiin koeajamassa hevoset. :) Ratsastajana kaverini.

Perusravuri. :)

Kevät/kesä täällä meillä. Hevosilla kaikki vermeet päällä.. ;)

Samaa kaahotusravia pää ylhäällä edelleen.

Syksyllä tapahtui jo pikkuisen edistystä pienen tauon jälkeen.

Ravi rauhoittui niin että pystyi menemään jo harjoitusravia... Joka osoittautui Artulla ihan mukavaksi loppujen lopuksi.

Ja nyt eilen, loppuvuosi 2010. Sehän alkaa jo melkein näyttämään ratsulta.. :O Aika löysillä ohjilla mennään edelleen, tuo kun ei vieläkään siedä kunnon ohjasotetta. Mutta tätä konia ei ainakaan ratsasteta ohjilla muotoon, sen voi ainakin sanoa. Pikkuisenkin liian kova puolipidäte niin tuon pää on taivaissa. :D

Ja ravi näyttää melkein yhtä hyvältä. Ainakin kuvissa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tasapuolisuuden nimissä tehdään Domista samanlainen. :)

Alkuvuodesta Kokkolan kylillä. Pakkasta oli enemmän ja vähemmän..

Mutta ei se meitä estänyt. Tässä vissiin jotain peruutuksen yritystä.

Sitten keväällä täällä meillä. Ihan mahtava ilman satulaa-heppa tämä Domi. ;) Melkein mukavampikin ratsastaa näin, ravikin kun on mukavan tasaista.

Ja siskotkin oppi heti. Domi thö Opetusmestari.

Uutena asiana Domille tuli vissiin nämä kaiken maailman kepit, joidenka yli piti mennä. Alkuun pieni risukin edessä oli suuren suuri ongelma, mutta niistäkin päästiin loppujen lopuksi yli, niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Ja sitten päästiin ihan hyppimäänkin. Näitä touhuja jatketaan sitten ensikeväänä, jos se joulupukki lupaisi meille sen kauan toivotun ratsastuskentän.

Kouluvääntöä.

Ja sitten eilen, nuorin siskoni ratsastamassa. Kyllähän se pikku hiljaa alkaa näyttämään ihan hyvältä.. Ohjien kanssa ollaan edelleen aika varovaisia, maastossa me kun mennään pitkin ohjin. Kentällä niitä ei sitten yleensä osata kerätä käteen, ja aina saa olla huutamassa että lyhyemmät ohjat, kun käsiä saa venyttää napaan asti ennen kuin pidäte menee perille. Toisaalta hyvä näin päin, Domi kun on vähän herkkä. :)