..ei hevoset vaan niiden kengittäjät. Tänne metsään niitä on näköjään mahdoton saada. Pariin kertaan olen joutunut ottamaan ylihintaisen kengittäjän (kummankin vuolut + kengittäminen yht. 190€), ja nyt syksyllä hevoset ovat olleet ilman kenkiä, tuttu ravitallin pitäjä kävi ne vuolemassa kun tarpeeksi rukoilin. Nyt ollaan sitten kolmen lähikunnan kengittäjät soiteltu läpi, joillakin riittää asiakkaita niin etteivät lähde näin kauas, toiset vaativat sellaiset matkarahat ettei mun budjetilla sellaisia makseta, ja jotkut eivät yksinkertaisesti vain vastaa. Ja nyt tuo lähitallin setä loukkasi selkänsä, eikä pysty tulemaan edes vuolemaan..

Yksi kenhittäjä on lupautunut tulemaan nyt jo 2kk, muttei ole näkynyt. Pariin kertaan laitoin jo hevosia kiireellä valmiiksi, kun tuli tekstari ettei ehdikään. Tämä on kuulemma ihan normaalia kengittäjien keskuudessa... Mutta nyt meillä on ollut hevoset kengättä syyskuusta(?) asti, ja vuolematta noin kohta 4kk. Kengättä nuo ovat menneet ok, Domilla ei mitään ongelmia, Artun kanssa tosiaan kivisimmät tiet mennään ojan/metsän kautta. :D

Nyt olen taas saanut parin uuden kengittäjän numeron. Kummatkaan eivät vastaa. Kohta se menee taas siihen, että täytyy joku noista ylihintaisista ottaa... Tämäkin  tuli juuri sopivaan saumaan, kun piti tilata hevosille uudet aluset. Puruja saadaan seuraavan kerran vasta maaliskuussa (oltiin myöhässä tilauksen kanssa), ja nyt mentiin vanhoilla oljilla hetki. Isä sai sitten hommattua 30muttia turvetta, ja lasku oli taas mitä oli...

On tämän vain kallista. Laskuja tulee joka puolelta. :P Näin opiskelijana töissäkään ei kerkeä olemaan hirveästi, silloin mennään kun kysytään.. Nyt joululomalla tilanne toivottavasti paranee, kun pääsee useammaksi viikoksi. Itsellä meni siis budjetin lasku ihan uusiksi, kun itseni piti mennä syyslomaksi töihin. Yhden päivän kerkesin olemaankin, sitten sairastuin ja ne työpäivät meni siinä.

-----------------------------------------------------

Mutta se näistä valituksista. Konit voivat hyvin, lumi on pysynyt maassa ja siitä ainakin Arttu tykkää. Vähän liukastahan tuolla on lenkkeillä, kovin nopeita pysähdyksiä ei pysty tekemään tai muuten mennään sivuluisua. ;) Ne hokkikengät olis nyt kivat, pääsisi taas kaahailemaan lumihankeen. Itse en ole ikinä talvesta niin tykännyt (rajoittaa tuota koiraharrastusta..), mutta kyllä se on vain niin hienoa päästä tuohon lumimaisemaan ratsastelemaan. Itse tykkään talvella enemmän maastoilla kuin kesällä, mikään ei ole hienompaa kuin aurinkoisena talvipäivänä pikkupakkasessa mennä maastoon ilman satulaa pörröisen hepan selässä... Huoh. :)

Joululahjasuunnitelmiakin on tehty. Tuttu tarjosi halvalla ravi/koppa-kärryjä, katsoo jos saisi tuon isän ostamaan sellaiset talveksi.. ;) Sitten jos ne valjaat saisi jostain. Pääsisi sitten jouluajelulle. Ja isäkin voisi innostua ajamaan noilla.. se kun ei kummankaan selkään ole vielä noussut, vaikka kauheasti lupaili.

Arttu on nyt syönyt rypsiöljyä, ja kamala kun se on lihonut. :O Meidän ratsuponi on kehitellyt hienon mahan itselleen... Alkuun katselin, että se on tuo talvikarva joka saa sen näyttämään pullealta. Satulavyön saa nykyään jättää ainakin yhden reiän löysemmälle, joten kai se on vähän lihonut.. Meidän pullaponi. Toinen pullaponi on Domi. Kamala kun se on niin pörröinen. Jos se olisi yhtään pienempi, se muistuttaisi shetlanninponia. ;)