Pellot on taas ihan tyhjillään, joten ollaan taas siis päästy "kentälle" ratsastamaan. Pellot on tarkastettu tarkkaan kuoppien varalta... Tosin nyt mentiin pellolle, jonne koirat eivät koskaan pääse. Joten myyränkoloja ja noiden kaivausmaita tuskin löytyy. :)

 

Arttu-poika mulkoilee lehmiä.

Domi ja Enni-Kaisa. Aika siistit on maisemat. :)

Raahattiin sitten pellolle myös yksi este, tarkoituksena oli Artun kanssa ravista treenata vähän sitä ponnistuspaikkaa. Tuo kun pomppii mistä sattuu, edelleen. Alkuun kunnon alkuverkka, ei tahtonut oikein onnistua kun Aatu oli niin kiinnostunut lehmistä.. Voltit meni jotenkuten, Artun haratessa koko ajan vastaan.

Domi sen sijaan on rauhoittunut selkästi kun on saanut kunnon ajateltavaa. Maastossa kun vaan painellaan aivot narikassa. :D Nyt kentällä joutuu taas miettimään, kun tehdään voltteja, peruutuksia, väistöjä jne. Vaikka onhan se edelleen vähän sellainen häsääjä, mutta kai se tästä taas rauhoittuu tekemisen myötä.

Sitten hommiin. Alkuun lähestymiset ravista, pariin kertaan nappas laukalle ennen hyppyä.. Ravilla ei oikein tahtonut hypätä, juoksi vain läpi. Nostettiin vähän ja otettiin pari hyppyä laukalle, niin alkoi se pomppukin löytymään. Kauhean korkealle ei vielä nostettu, mutta yhtä korkeampaa ristikkoa yritettiin, tuloksena laukasta kielto ja ratsastajalle nyrjähtänyt peukalo... Levitettiin estettä sitten vähän isommaksi, jolloin Arttu alkoi hyppäämään selkeästi paremmin.

Ja edelleen tuli näitä... Ei pikku ex-ravurilla oo vielä ihan kaikki jalat hallus. :D Pari kertaa laukattiin aika kootusti esteelle, sitten Arttu alkoi epäröimään ja hidasti kunnolla melkein pysäykseen, ja sitten hyppäsi ihan läheltä estettä. Juu, kyllähän se sitä ponnistuspaikkaansa kattelee... Jos seuraavaks saatais se hyppy oikeasta kohtaa kunnon vauhdilla. :) Pari kertaa kun Arttu rysäytti esteen alas, veti se sen jälkeen kunnon pukit. Niihin alkaa jo melkein tottua.

Mutta me jatketaan estetreenejä kerran viikossa. Katotaan mihin se johtaa...

Ja kuten kuva kertoo, samalla koulutettiin Domista estehevonen. :D Ratsastajana siskoni 13v. Kysyi että saisiko mennä Domillakin yhden matalan, ja heti piti sitten näyttää kenttäistuna ja miten myödätään jne. Siitä se lähti. Kaks ekaa Domi juoksi yli (ei silti pudottanut), ja kolmannella hyppäsi. Ei ne läheskään tyylipuhtaita ollut, mutta Domilla on silti Arttua parempi taito hakea se ponnistuspaikka. Tyyli sentäs on Artulla parempi, Domi lähtee hyppyyn ihan oikein, mutta takajalat vain seuraa oudosti mukana.

Vauhdin hurmaa. :D

Junnut ja sennut

Viime kerralla vaihdettiin hevosia. Arttu sai mennä kevyempää hölkkäilyä peltoa ympäri, kun itse suoritin Domille pienen läpiratsastuksen. Kauheasti tuo viskoo päätään, vaikken kuolaimella otakkaan kiinni. Loppuun alkoi menemään jo rennommin muodossa, ja ravikin rauhoittui niin että saatiin pyöreitäkin voltteja aikaiseksi.

Kouluratsu, ;)

Ja sitten piti itse testata Domparellin hyppytaidot. :D Pitää sillekkin ostaa näköjään suojat, nytkään ei pistetty koulutuntia varten edes pinteleitä.. Mutta kai ne on pakko hommata, nuo siskot innostuivat nyt tosissaan. Mahtaa niille olla shokki joskus mennä ratsastuskoulun hevosilla ratsastamaan, nehän kulkee ihan liian helposti ja nätisti tämmösten ex-ravureiden jälkeen.. ;D Domikaan ei mikään tasaisin silti ole hypyissään ja välillä ollaan enemmän ja vähemmän tasapainossa siellä selässä, mutta silti vain halutaan hypätä uudestaan.

Loppuun kaunis syksyinen kuva Domista. :)